home english version

beestenboel

Klik hier voor de pdf versie van deze pagina (76kb) of download later op 'Aan de Slag'

Heer Krokodaris is geboren in een dierenpark.
Om hem warm te houden heeft zijn moeder hem in de buidel van een kangaroe gestopt. Vanaf dat moment verstaat Krokodaris de taal der dieren.

Toen hij volwassen was besloot hij de wijde wereld in te trekken, omdat hij wilde weten of hij leeuwen, krokodillen en beren ook kon verstaan. Na een barre tocht ontdekte hij op een open plek een vergadering van de dieren. Vanachter een boom luisterde hij deze bijeenkomst af, maar hij werd door een van de dieren ontdekt. Voordat hij wist wat er gebeurde, werd hij in de kring gezet en was hij zelf onderwerp van de dierenvergadering. Een mens die de taal der dieren kon verstaan! Wat moesten ze daar nu mee beginnen? Misschien zou hij hun geheimen wel doorvertellen! De zebra’s stelden voor Krokodaris voor de leeuwen te werpen. Gelukkig redde de wijze uil Krokodaris het leven. Hij mocht blijven leven, maar moest beloven de verhalen van de dieren aan de kinderen en hun ouders verder te vertellen.
Zo werd hij Ambassadeur der dieren en de eerste Verhalenverteller van het dierenrijk.

In de voorstelling "Beestenboel" vertelt Raymond den Boestert (Alias Heer Krokodaris) bijzondere dierverhalen. Verhalen uit alle windstreken, die de eigenaardigheden en uiterlijkheden van dieren verklaren.

Lang geleden hadden Krokodillen en Leeuwen de kleinste bek van alle dieren.
“Geef het maar toe hoor Krokodil. Ik ben een Koning van niets! Koning der dieren! Met dat kleine mondje kan ik niet eens een fatsoenlijk maal eten. Laat staan even lekker brullen. Maar ik heb een plan gemaakt, luister... Vannacht, toen ik niet kon slapen van de honger, ben ik even wezen wandelen. Ik kwam in het mensendorp waar iedereen lag te slapen. En moet je eens kijken wat ik gevonden heb…”

Praktische informatie over de voorstelling:
De voorstelling is uitstekend geschikt voor scholen, bibliotheken, kleine theaters en manifestaties.
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Duur: variabel 25 minuten of 50 minuten
Speelvlak: 4 x 3 M.
Prijs: op aanvraag (bij meerdere voorstellingen op een dag wordt reductie gegeven)
Meer informatie onder 'creatieve concepten '


Raymond den Boestert, J.P.Coenstraat 65 bis, 3531 EN UTRECHT
T 030 2935842 - contact / email

webdesign A.Dalkman